سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
پشتیبانخانهنشانی ایمیل من

وبلاگ تخصصی موبایل همراه (تعمیر و فروش موبایل در استان یزد)

مرد را سرزنش نکنند که چرا حق خود را دیر درخواست نمود ، بلکه او را عیب کنند که دست بدانچه از آن او نیست گشود . [نهج البلاغه]

 RSS 

کل بازدید ها :

131687

بازدیدهای امروز :

31

بازدیدهای دیروز :

2


وضعیت من در یاهو

یــــاهـو


درباره من

وبلاگ تخصصی موبایل همراه (تعمیر و فروش موبایل در استان یزد)
ابراهیم زارع مهرجردی
وبلاگ کلاً اطلاعاتی در مورد موبایل و مسائل مربوط به آن ارائه می دهد


لوگوی من

وبلاگ تخصصی موبایل همراه (تعمیر و فروش موبایل در استان یزد)


 اوقات شرعی


لوگوی دوستان



 لینک دوستان

وبلاگ در مورد مشاهیر میبد
وبلاگ تخصصی کامپیوتر


اشتراک

 


فهرست موضوعی یادداشت ها

ترفندهای موبایل[15] . معرفی موبایل[4] . آموزش موبایل[3] . انواع گوشی[2] .

نوشته های قبلی

نوکیا
موتورولا
ای میت
ترفندهای موبایل
زمستان 1386


[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

ابراهیم زارع مهرجردی تاریخ پنج شنبه 86/12/23 ساعت 8:37 عصر

در اواخر ماه May  نوکیا دو گوشی موبایل جدید را با عنوان سری 6500 معرفی کرد. هر چند این دو گوشی

 6500 Classic، 6500 Slide را از لحاظ فنی می توان برادر دانست، به طوریکه در یک گروه قرار می گیرند، اما این دو گوشی تفاوت های زیادی از لحاظ ساختاری دارند و دو محصول کاملاً جداگانه هستند.

6500 Classic را می توان یک محصول شاخص نوکیا دانست که بی شک یکی از پرطرفدارترین گوشی های 2007 خواهد بود. چون علاوه بر این که محصول نوکیا، قدرتمند ترین تولید کننده گوشی جهان است؛ ساختار ساده، زیبا و شکیل داشته و باریک ترین محصول کمپانی فنلاندی است.شاید 6500 را بتوان جانشین 6300 دانست اما در واقع 6300 یک گوشی ساده و بدون هیچ تغییر اساسی خاص در زمره ی گوشی های سری 60 نوکیاست. 6300 یک گوشی ساده و متوسط بود که به عنوان گوشی مد روز و با کلاس معرفی شده و همین باعث رشد و محبوبیت آن شد و با داشتن قیمت مناسب یکی از پرفروش ترین های نوکیا شد. 6300 را می توان از بعضی لحاظ با 8210 که یکی از گوشی های قدیمی نوکیاست و یا با 8800 به خاطر بدنه استیلی ضد زنگش مقایسه کرد.

 بنابراین اگر بگوئیم 6300 یادآور 8210 است می توانیم 6500 Classic را نیز یادآور 8310 بدانیم و از آنجا که 8310 فقط یک نسخه تغییر یافته 8210 بود همین اتفاق را می توان برای 6500 به عنوان نسخه ی آپدیت شده ی 6300 دانست. احتمالاً 6300 و 6233 تا پایان سال 2007 از دور رقابت ها خارج شده و 6500 به عنوان گوشی مد روز جایگزین آن خواهد شد. در کل اگر بخواهیم 6500 Classic را بیانگر یک ویژگی خاص ( مثل گوشی های واکمن که ویژگی اصلی آن پخش موسیقی است) معرفی کنیم، 6500 Slide  داستان دیگری دارد و کاملاً متفاوت است.

قرار دادن دو مدل کاملاً تحت یک عنوان، کاربران و مشتریان را کمی گیج می کند، اما هدف نوکیا جلب توجه مشتریان به این عنوان است. در نظر گرفتن اسامی خاص مثل Luna یا Sirocco باعث می شود این نام ها در بین مردم محبوب شوند و نام مدل ها فراموش شود بنابراین نوکیا برای این دو گوشی از نام همسان و پسوند های متفاوت استفاده کرده است اما مسئله اینجاست که این پسوندها مثل خیلی از پسوند های دیگر از برند های دیگر مثل Slide ، Sport، Navigator و... به راحتی عادی شده و فراموش می شوند.

 در سال 2005 نوکیا دو گوشی کشویی 6270 و  6280را به بازار روانه کرد که علی رغم مشکل باتری به دلیل اینکه نوکیا برند قدرتمندی است فروش خوبی داشت. از جمله مشکلات این گوشی ها، مکانیزم کشویی سخت، باگهای نرم افزاری و وجود رقبای سرسختی از برند های دیگر مثل سامسونگ بود که البته با وجود این مشکلات باز هم این دو گوشی بازار خوبی داشتند. پس از آن، مدل 6288 با طراحی بهتر و بر طرف شدن مشکلات نرم افزاری ارائه شد.

 حضور 6500 Slide یک برگ برنده ی جدید در سری گوشی های کشویی نوکیاست که مجموعه ای از تغییرات نرم افزاری و سخت افزاری سری 40 را به عنوان ویرایش پنجم دارا است. علاوه بر این لنز دوربین کارل زایس، ابعاد مناسب برای قرار گرفتن داخل جیب، کیفیت بدنه مناسب، حرکت کشویی نرم، بکارگیری فلز در ساختار بدنه و ... از ویژگی های بارز آن است.

 طراحی و ساختار ظاهری

برای آشنایی کاربران با سری 6500 نوکیا یک سایت مخصوص این مدل طراحی و معرفی شده است. هنگام ورود به سایت یک آسانسور با دو درب فلزی وجود دارد که برای دیدن مشخصات هر کدام از انواع Classic یا Slide باید یک درب انتخاب شود. این یک ایده جدید در طراحی و تأکیدی برجنس مواد سازنده این گوشی هاست. برخلاف نوع Classic که جنس آلومینیومی دارد، 6500 Slide  از جنس استیل ضدزنگ است. حتی درب پوشش باتری، پانل جلویی و دکمه های صفحه کلید نیز استیل هستند.

 استیلی که برای ساختار و پوشش گوشی استفاده شده بسیار نازک است. از پلاستیک براق نیز در برخی قسمت ها مثل صفحه کلید، قسمت پائینی و لبه بالایی گوشی استفاده شده که بر جذابیت آن می افزاید. در حال حاضر این گوشی فقط با رنگ نقره ای موجود است. ابعاد این گوشی 96.5×46.5×16.4 میلیمتر بوده و با وزن 125 گرم به راحتی در دست قرار می گیرد و با اینکه حجم کوچکی دارد اما سنگینی آن قابل احساس است.

 در قسمت پشت گوشی، دوربین 3.2 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و لنز کارل زایس وجود دارد. اندازه دریچه لنز گوشی و میزان زوم آن نشانگر متفاوت بودن دوربین این گوشی با دوربین N73 است. می توان گفت کیفیت دوربین N73 کمی بهتر از دوربین 6500 است.

 البته قابل ذکر است که در نمونه های اولیه ای که از این گوشی تولید شد ماژول دوربین شبیه دوربین گوشی N73 بود و برچسبی از کارل زایس روی آن نبود.

 یک بلندگوی پلی فونیک نیز در قسمت پائینی پشت گوشی قرار دارد که کیفیت پخش صوت آن مثل بقیه محصولات نوکیا قابل قبول است.

 لبه بالایی گوشی شامل 3 سوکت اتصال، جک صوتی استاندارد 2/5 میلیمتری، اسلات باریک شارژر و اسلات Micro USB می باشد. دکمه کوچک کنار آن برای باز کردن درب باتری استفاده می شود.

 در بالای صفحه نمایش، بلندگوی پخش صدای مکالمه و در کنار آن یک سنسور نور و دوربین CIF برای مکالمات ویدئویی وجود دارد.

 مکانیزم باز و بسته شدن کشوی گوشی به سادگی و بدون هیچگونه اعمال فشاری انجام می شود. می توان گفت 6500 Slide بهترین مکانیزم باز و بسته شدن کشویی را در بین گوشی های کشویی نوکیا دارد.

صفحه کلید

صفحه کلید گوشی از جنس پلاستیک براق مشکی با دکمه های بزرگ است که کار کردن با آن بسیار راحت بوده که این دکمه ها شبیه صفحه کلید N80 و 6110 می باشند.

 نور پس زمینه ی صفحه کلید سفید رنگ است که به خوبی در تاریکی دیده می شود. کلیدهای جهتی نیز بسیار بزرگ و راحت هستند و امکان اشتباه در زدن دکمه ها وجود ندارد.

صفحه نمایش

صفحه نمایش 6500 Slide از نوع QVGA با تکنولوژی TFT است که قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را با رزولوشن 240×320 ( اندازه 48×36 ) میلیمتر دارد. هیچگونه تنظیمات نور پس زمینه در این گوشی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی وجود ندارد. اما یک سنسور حساس به نور برای تنظیم نور پس زمینه و نور صفحه کلید با فضای اطراف به طور اتوماتیک وجود دارد که این باعث می شود صفحه نمایش کمی تاریکتر از صفحه نمایش گوشی های دیگر که این ویژگی را ندارند ( مثل 6300, 6131 ) دیده شود. البته کاربر قادر است نور پس زمینه و حالت آماده به کار و نگه دارنده صفحه نمایش را فعال یا غیر فعال کند. و اگر نور پس زمینه غیر فعال شود، باز هم اطلاعات روی صفحه در نور معمولی قابل دیدن هستند ولی از بعضی زوایا به راحتی دیده نمی شوند. از آنجا که یک لایه آینه ای روی صفحه نمایش را پوشانده، در نور خورشید تار نمی شود و اطلاعات روی گوشی قابل دیدن است.

صفحه نمایش گوشی بر خلاف 6500 Classic و یا N95، یک شیشه نگه دارنده دارد که کمی به علت ظریف بودن باعث نگرانی کاربر می شود. لایه سیاهی که در زیر صفحه نمایش قرار گرفته محل قرار گرفتن انگشت شصت در هنگام باز کردن گوشی است.

حافظه

20 مگابایت حافظه داخلی قابل دسترسی کاربر است که البته وجود اسلات MicroSD با قابلیت افزایش حافظه تا 4 گیگا بایت جای نگرانی برای ذخیره اطلاعات زیاد نمی گذارد. محل قرارگیری کارت حافظه در زیر پوشش باتری می باشد.

 باتری

باتری 6500 Slide از نوع BP-5M، لیتومی و با گنجایش 900 میلی آمپر ساعت است که کارایی متوسطی در حد 5/1 ساعت مکالمه، 6 ساعت پخش موسیقی و رادیو و تا 1 ساعت استفاده از قابلیت های دیگر گوشی به مدت 2 روز دوام دارد.

 USB و بلوتوث

USB شبیه 6500 Classic و 8600 Luna، در این گوشی نیز از اسلات Micro USB که در کناره بالایی گوشی قرار دارد استفاده شده است.

 هنگامیکه کابل دیتا به این سوکت متصل می شود باتری گوشی نیز شارژ می شود. مطابق گفته نوکیا این گوشی دارای USB نسخه 2.0 بوده که هنگام انتقال دیتای زیاد سرعتی در حدود 500-600 کیلوبایت در ثانیه را پشتیبانی می کند که از این لحاظ نسبت به RAZR2 V8 موتورولا که آن هم Micro USB دارد، کندتر است. در هنگام اتصال کابل، سه انتخاب USB Mass Storage، PC Studio و Modem وجود دارد. که بسته به انتخاب، گوشی شروع به شارژ شدن می کند. از سرویس MTP در این گوشی پشتیبانی نمی شود و تنظیمات آن باید به صورت دستی انجام شود.

 بلوتوث

6500 Slide دارای بلوتوث نسخه 2.0 مجهز به EDR است که از پروفایل های زیر پشتیبانی می کند:

  Dial Up Networking Profile-

 Generic Access Profile -

- Generic Exchange Profile

- Push Profile

- Serial Port Profile

- Hands free Profile

- Headset Profile

- Synchronization Profile

- Basic Image Profile

- File Transfer Profile

 HID (host) Profile-

- Stereo Advanced Audio Distribution Profile

- Advanced Audio/ Video Remote Conference Profile

- A2DP

 پیاده سازی بلوتوث این گوشی مثل بقیه گوشی هاست و نکته خاصی ندارد. هدست استریو نیز کارایی خوبی دارد.

دوربین

همانطور که قبلاً هم گفته شد، ماژول دوربین این گوشی با دوربین N73 متفاوت است، البته این کاملاً واضح است که نوکیا بیشترین تکنولوژی ها و کارایی ها را در گوشی های سری N خود جا داده و از جمله آنها دوربین می باشد. 6500 Slide دارای یک لنز نسبتاً ضعیف است که اگر بخواهیم کیفیت آن را مقایسه کنیم چیزی بین کیفیت 7390 و N73 قرار می گیرد یعنی نسبت به گوشی های سری 40 در سطح بالاتری قرار دارد.

عکسبرداری با این گوشی در رزولوشن های مختلفی امکان پذیر است از جمله:

1536× 2048

1200×1600

960×1280

480×640

240×320

120×160

سه نوع فشرده سازی فرمت JPEG برای عکس ها وجود دارد: معمولی، نرمال و سطح بالا. از قابلیت های دیگر دوربین، امکان قطع صدای شاتر دوربین در هنگام عکسبرداری، زوم دیجیتالی 8 برابر، امکان انتخاب ذخیره عکس روی کارت حافظه یا حافظه داخلی، تنظیمات نور سفید و ... می باشند. افکت های مختلفی از جمله سیاه و سفید؛ نگاتیو و Sepia را می توان روی عکس ها اعمال کرد. برای افرادی که به عکسبرداری چندتایی علاقه مندند گزینه ای برای گرفتن 3 عکس پشت سرهم وجود دارد. همچنین تایمر خودکار 10 ثانیه ای هم در گوشی وجود دارد. اینترفیس دوربین به صورت افقی فعال می شود که این شبیه گوشی های ویرایش سوم سری 40 است. کار با دوربین این گوشی بسیار ساده است هرچند، از این لحاظ نسبت به گوشی های سونی اریکسون در سطح پائین تری قرار دارد.

ویدئو

گوشی قابلیت ضبط ویدئویی با فرمت 3GP و رزولوشن های 128×96، 176×144، 352×288، 640×480 را دارد. کیفیت ضبط ویدئویی به سه نوع کیفیت تقسیم می شود. می توان طول فایل های ویدئویی را محدود کرد اما ضبط ویدئویی می تواند بدون محدودیت زمانی و به اندازه حافظه خالی گوشی باشد. برای فایل های ویدئویی نیز می توان همان افکتهای قابل اجرا روی عکس ها را اعمال کرد. کیفیت ویدئویی با توجه به اینکه یک گوشی موبایل است مناسب به نظر می رسد، در هنگام مشاهده این فیلم ها روی PC کمی کیفیت پائین تر می آید اما باز هم نسبت به خیلی گوشی های دیگر بهتر است. در مقایسه با فیلم های با رزولوشن 352×288 که توسط گوشی های 6233 یا گوشی های سامسونگ گرفته می شود گوشی های نوکیا بهتراند. البته فیلمبرداری گوشی موبایل کاربرد زیادی برای کاربران موبایل ندارد اما همین قدر می توان گفت که کیفیت ویدئویی این گوشی شبیه 6233 و 6288 است.

 خروجی تلویزیون (TV-OUT)

از جمله تغییراتی که در جهت بهبود گوشی های سری 40 صورت گرفته، استفاده از لنز کارل زایس در دوربین و نیز به کارگیری خروجی تلویزیون است که با استفاده از آن می توان محتویات گوشی را روی صفحه بزرگ تلویزیونی مشاهده کرد. پیاده سازی این بخش کاملاً شبیه گوشی های هوشمند مالتی مدیای نوکیاست، کابل اتصال تلویزیون از یک طرف از طریق جک استاندارد RCA به تلویزیون و از طرف دیگر از طریق سوکت 5/2 میلیمتری به گوش متصل می شود. در این گوشی از دو استاندارد PAL و NTSC پشتیبانی می شود. در هنگام استفاده از این قابلیت تصویر هم روی صفحه بزرگ تلویزیونی مشاهده کرد. همچنین بازی ها را با کیفیت کمتری می توان روی صفحه دید. فایل های ویدئویی که توسط گوشی ضبط شده اند روی صفحه تلویزیونی کیفیت پائینی دارند که این نه به دلیل رزولوشن کم بلکه بیشتر به دلیل تعداد فریم هایی است که در هر ثانیه روی صفحه قابل پخش است می باشد. 6500 Slide اولین گوشی از سری 40 نوکیاست که این قابلیت را دارد و در آینده می توان منتظر گوشی های دیگری از این سری بود.

ویژگی های ویرایش پنجم سری 40

از لحاظ فنی این پلات فورم آپدیت شده نسبت به ویرایش های قبلی سری 40 تفاوت چندانی ندارد و می توان گفت حدود 90% کارائیها مثل سابق است و حتی قابلیت اجرای چند برنامه ی جاوای همزمان که قرار بود در این ویرایش وجود داشته باشد پیاده سازی نشده و فقط امکان اجرای یک برنامه جاوا به همراه پخش رادیو یا مدیا پلیر وجود دارد.

البته یک ویرایشگر پیام کوتاه در این گوشی وجود دارد که در هنگام تایپ پیام کوتاه نوار ابزاری در پائین صفحه ظاهر می شود که می توان از آن استفاده کرد. علاوه بر این از Java MIDP 2.1 و استاندارد JSR-248 ( که در جدیدترین گوشی های سونی اریکسون هم وجود دارد ) نیز پشتیبانی می شود.  JSR-248در ویرایش سوم سری 60 هم وجود دارد که پیاده سازی آن به همین صورت است. این به آن معناست که همه تولیدکنندگان برنامه های نرم افزاری می توانند به راحتی برای این گوشی ها نرم افزار طراحی کنند که روی گوشی های سری 60 و سونی اریکسون قابل اجرا هستند.

 از جمله تغییرات دیگر، پشتیبانی از سرویس های زیر است :

-        امکان اجرای برنامه های مالتی مدیای پیشرفته (JSR-248) با پخش صوتی سه بعدی در بازی ها و نرم افزارهای مختلف.

-          پروفایل اطلاعات گوشی موبایل نسخ? 1.2 (JSR-118)

-          API های جاوا برای بلوتوث (JSR-82) با پشتیبانی از پروتکل OBEX

-          API های مدیای موبایل (JSR-B5) با پشتیبانی از صفحه کلید برای مدیریت محتوای مدیا

-     سرویس وب ( J2ME (JR-172

-         سرویسهای API امنیتی برای J2ME (JSR-177)

-          نرم افزار فلش Adobe Flash Lite 2.1 Player

 البته این تغییرات ذکر شده ویژگی های مهمی را به گوشی اضافه نکرده اند اما این ویرایش اولیه این پلات فرم است و احتمالاً به زودی Feature Pack هایی برای آن ارائه می شود که شامل کارایی های زیادی از جمله جهت یابی GPS، پشتیبانی از سرویس ها و تکنولوژی های مختلف، تغییراتی در منوها و از همه مهمتر امکان اجرای چند برنامه جاوا به طور همزمان خواهد بود. نسخه پنجم سری 40 روی گوشی های زیادی از جمله 6500 کلاسیک و اسلاید و 6267 بکارگرفته شده اند که این گوشی ها را در سطح متوسط قرار داده است. این نسخه S40 در بیشتر موارد با نسخه سوم S40 با FP2 تفاوتی ندارد.

 پخش موسیقی و رادیو

 Music Player – پخش موسیقی در این گوشی یکی از آپدیت های چشمگیر سری 40 است که نسبت به نسخه های قبلی، هم از نظر ظاهری تغییراتی کرده و هم قابلیت هایی به آن اضافه شده است. با انتخاب Skin  های مختلف نه تنها شکل پلیر بلکه کنترل های آن و کلیه فیلدهای دیتای آن تغییر می کنند. این قابلیت در گوشی های دیگر و حتی گوشی های سونی اریکسون هم وجود ندارد و یک نکته ی مثبت برای این سری است. امکان پخش فایل ها هم به صورت رندوم یا تصادفی و هم به صورت پشت سرهم وجود دارد. می توان برای تمام موزیک ها یا یک موزیک خاص Loop یا تکرار تنظیم کرد. اکولایزر گوشی دارای 5 باند و 5 حالت از پیش تعیین شده ( نرمال، پاپ، راک، جاز و کلاسیک) است و دو نوع اکولایزر را هم کاربر می تواند تنظیم کند.

 Voice Clarity (وضوح صوت)

این قابلیت که از لازمه های هر گوشی می باشد را می توان از منو فعال کرد.

 Music library گوشی شامل دسته بندی های زیر است:

 All tracks- شامل کلیه فایل های صوتی روی گوشی

Artists- تراکهایی که بر اساس خواننده ذخیره شده اند.

Albums- موزیک ها را بر اساس آلبوم موسیقی دسته بندی می کند.

Genres- کلاسیک، راک و غیره

Composers- فایل های صوتی را بر اساس سازنده موزیک ها فیلتر می کند.

 Track List- نوع دیگری از فیلتر کردن موسیقی هاست که شامل Favorites (فایل های مورد علاقه کاربر) ، Most Popular و Recent Tracks و  Relently added و My Tracks.

در کل می توان گفت از لحاظ پخش موسیقی بسیار عالی است و تا حدی شبیه پلیرهای واکمن سونی اریکسون است. هدست گوشی که در جعبه قرار دارد در سطح متوسطی است اما در واقع این گوشی به عنوان گوشی پخش موسیقی طراحی نشده اما اما با استفاده از جک 2/5 میلیمتری صوتی که روی گوشی قرار دارد می توان هدفون را متصل کرده و به موسیقی گوش داد. با اینکه این گوشی از لحاظ صوتی کمی پائین تر از واکمن های سونی اریکسون است اما برای کاربران متوسط مناسب است.

 Radio (رادیو)

رادیو FM گوشی فقط با اتصال هدست کار می کند. 6500 اسلاید دارای رادیوی تصویری با قابلیت پخش صوت و تصاویر گرافیکی و متن در حین پخش برنامه های رادیویی است. می توان تا 20 کانال رادیویی را به صورت دستی ذخیره کرد. همچنین امکان RDS هم برای رادیو وجود دارد.

رقابت

این مدل نوکیا در بازار گوشی های هم رده ی خود رقیبی ندارد. در زمینه دوربین 3 مگاپیکسلی، آخرین محصول سامسونگ یعنی U600 و U700 را می توان رقیب آن دانست اما از لحاظ کارایی های دیگر و نیز طراحی و زیبایی بسیار با 6500 متفاوتند. اما U600 را می توان از خیلی لحاظ با 6500 مقایسه کرد.

 در نهایت

کیفیت صوتی گوشی پلی فونیک 72 کاناله بوده و نسبتاً صدای بلندی تولید می کند اما از آنجا که فقط یک بلندگو در پشت گوشی قرار دارد ممکن است برخی تماسها را از دست بدهید و صدای زنگ را به خوبی نشنوید. از لحاظ دریافت صوتی بسیار قوی عمل کرده و در حالت Silent هم قدرت ویبره ی زیادی دارد. هر دو گوشی سری 6500 در آگوست در بازار عرضه خواهند شد اما از آنجا که دو گوشی کاملاً متفاوت هستند، از لحاظ قیمت نیز تفاوت زیادی خواهند داشت. Slide 6500 را می توان جانشین 6280 و 6288 در بازار موبایل دانست.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ


 

[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

©template designed by: www.parsitemplates.com